zondag 26 oktober 2014

Vitamineraaltje: Test je vitaminepil?

Ik zie de laatste tijd nogal eens de vraag langs komen wat nou een goede vitaminepil is?
Daarvoor moet je eigenlijk weten hoe de pil in elkaar zit. Dat is een heel lang verhaal over coating en vulmiddelen en bindmiddelen etc. Dat wil ik jullie allemaal besparen.

Wat wel leuk is, is dat je zelf kunt testen of je een vitaminepil hebt die goed opgenomen wordt in je lichaam. Dus of je niet teveel uitgeeft aan onzinnige vulmiddelen.
Normale tabletten moeten voldoen aan de farmaceutische standaardnormen in de U.S.A. en de farmaceutische standaardnormen voor Europa. 
Dat betekent dat een tablet binnen 15 tot 30 minuten moet oplossen zodra hij in de maag is. Om uw tabletten te testen; doe witte azijn in een glas en plaats de tablet hierin. Controleer regelmatig. De tablet moet oplossen binnen 15 tot 30 minuten om aan de U.S.P. standaardnorm te voldoen. 
Als de tablet niet oplost, dan betaalt u een hoge prijs voor uw vulstoffen! 
U kunt de test voortzetten tot 45 - 60 minuten, als de tablet dan nog niet is opgelost is het onmogelijk dat uw lichaam baat heeft bij deze tablet.

Bedenk ook even dat als er natuurlijke grondstoffen op staat dat het ook via een chemisch proces verkregen kan zijn.
Vitamine A: Vroeger uit visolie gehaald, nu volledig synthetisch gemaakt.
Vitamine C: uit glucose, via een twee-staps fermentatieproces.
Vitamines B: B12 via gisting of met behulp van bacillus subtilis. B6 wordt volledig synthetisch geproduceerd.
Vitamine D: een complexe synthese, de beginprodukten worden met organische oplosmiddelen uit dierenhuiden geëxtraheerd.
Productie via micro-organismen is goedkoper dan synthese, men is dan ook steeds op zoek naar bacteriën die hierbij gebruikt kunnen worden (zo is de bacterie die meeëters veroorzaakt zeer efficiënt in de aanmaak van B12)Het is maar dat u het weet!

Bron oa http://www.vitaspray.nl/contents/nl/d18.html 

1 opmerking:

  1. Dit zijn nou echt goede tips! Handig om thuis uit te voeren en je bent er gelijk achter of die van jou daadwerkelijk werkzaam is. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen