zondag 26 april 2015

SPINNEN

Spinnen, je zal er maar een hekel aan hebben of bang voor zijn (arachnofobie). Dan wil je ze niet tegen komen. Hier zijn wat tips om er toch op een vriendelijke manier vanaf te komen. 




1 Ze houden niet van vers geverfde muren. Maar ja dan zou je nu je hele huis moeten verven.
2 Om er voor te zorgen dat spinnen wegblijven: Bind een doek op een zwabber en drenk die in een bleekwateroplossing. Spinnen hebben een hekel aan die geur, neem het plafond af met de zwabber.
3 Soms komen spinnen binnen langs de afvoer van je bad of afwasbak, je kan een schijfje citroen op de afvoer leggen.Daar houden spinnen ook niet van. uit oma's tips.
4 En ze hebben ook een hekel aan pepermuntolie. Dat kun je op een doekje doen en dan hier alle raamkozijnen en deurposten mee insmeren.
5 Er zijn spinnenvallen te koop.
6 Er zijn spinnenwerende middelen te koop, zoals antispin.
Hopelijk zit er een tip voor jou bij.

Vind je spinnen echter niet eng dan hier wat leuke tips:




Vroeger werd spinrag wel gebruikt bij brandwonden. Men zocht dan wat vers spinrag, maakte dit nat en legde het op de wond. Het is bewezen dat de rag een schimmel bevat die op penicilline lijkt.

Een spin werd vroeger ook wel gebruikt tegen koorts. Meegedragen in een doosje of fijngemaakt en gesmeerd op het voorhoofd. Of dit werkte? ik weet het niet.

Er zijn veel spreekwoorden met spinnen.
Een spin in de morgen, geeft kommer en zorgen.
Maakt de spin in het web een scheur, dan klopt de stormwind aan de deur.
Als de spinnen vlijtig buiten weven, zullen we mooi weer beleven.

Er wordt getest of het mogelijk is om spinrag na te maken. Spinnen maken zijden draden die naar gewicht vijf keer sterker zijn dan staal en drie keer taaier dan Kevlar. 

Een mantel gemaakt van spinrag zou je onzichtbaar maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten